Kikærtebrød

Tilberedningstid 1 time 20 min
Sværhedsgrad Let

 
Hvad skal du bruge?

1 dåse kogte kikærter (240g drænet vægt)
100 g mandler
100 g valnødder
125 g græskarkerner
125 g solsikkekerner
150 g hørfrø
2 tsk. (7 g) fint salt
50 g kikærtemel
½ dl surmælksprodukt 0,5 % - fx yoghurt naturel eller A38
½ dl rapsolie
5 æg

Sådan gør du

1. Hæld kikærterne til afdrypning i en si
2. Mos de afdryppede kikærter let med en gaffel
3. Bland de mosede kikærter grundigt med mandler, nødder, kerner, frø, salt og kikærtemel
4. Rør mælkeprodukt, olie og æg sammen i en anden skål
5. Hæld æggemassen op i skålen med kikærterne og rør det hele godt sammen
6. Hæld dejen i en bagepapirforet rugbrødsform
7. Bag brødet 60 min ved 160° på midterste rille i ovnen  


Tips & idéer

Kikærtemel kan købes i helsekostbutikker, hos grønthandlere eller på internettet.
I stedet for at bruge kikærter fra dåse, kan du kan selv udbløde og koge 120 g kikærter.
Kikærtemel kan evt. erstattes af rismel, men så mindskes indholdet af kostfibre
Forholdet mellem nødder, mandler, frø og kerner kan ændres efter smag 


Inspiration til andre retter med kikærter

Se også opskrifter på kikærtefrikadeller og kikærte-curry. Hvis du udskifter grahamsmelet i frikadellerne med kikærtemel og sørger for at bruge glutenfri soya i curryen bliver begge retter glutenfri.

 

Næringsindhold pr. skive

Energi 670 kJ (160 Kcal)
Kulhydrater 7 g
Fedt 12 g
Protein 6 g       
Kostfibre 3 g

 

 

Redaktør