Quinoagrød med abrikos

Tilberedningstid 15 min + 20 min kogetid
Sværhedsgrad Let
 

Hvad skal du bruge?

Grødblanding til 10 portioner:
50 g røde linser
100 g boghvedeflager
100 g hel quinoa
25 g kokosmel
25 g sesamfrø
25 g hørfrø
25 g solsikkefrø
25 g mandler
25 g kikærtemel
75 g tørrede abrikoser

 

Grød – 1 portion:
2 spsk. (45 g) grødblanding
2-2½ dl vand
1 tsk. citronsaft eller eddike
½ æble, revet med skal (50 g)
½ tsk. stødt ingefær

Grødblanding
1. Mal linserne fint i en morter eller i en elektrisk kaffekværn som ikke bruges til kaffe
2. Hak mandler og abrikoser groft med en kniv
3. Bland alle ingredienserne og hæld dem i en beholder med tætsluttende låg

Grød
1. Hæld 2 spsk. (med top) af grødblandingen, 1 tsk. citronsaft eller eddike og 2-2½ dl vand i en tykbundet gryde
2. Kog op og lad grøden simre 15-20 min ved svag varme under låg og jævnlig omrøring
3. Tilsæt ½ revet æble og stødt ingefær
4. Kog grøden op og server

Tips & idéer

Du kan erstatte mandler med hasselnødder eller andre nødder

Inspiration til andre glutenfri grødblandinger

Grødblanding med rosiner 

Næringsindhold pr. portion

Energi 845 kJ (200 Kcal)
Kulhydrater 29 g
Fedt 5 g
Protein 13 g 

 

Redaktør