Øllebrød med youghurt topping

Tilberedningstid 20 min + iblødsætningstid
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge? 

200 g mørkt rugbrød
4 dl vand
2 dl hvidtøl 
2 tsk. sukker eller flydende sødestof svarende hertil
2 dl yoghurt naturel 0,5 %
2 spsk. lys sukkerfri marmelade fx appelsinmarmelade

Sådan gør du 

  1. Skær rugbrødet i små tern og læg dem i en gryde
  2. Hæld vandet over og lad brødet udbløde i 1 time eller til næste dag
  3. Tilsæt hvidtøl og kog brød og væske ved lav varme i 8-10 min under låg
  4. Fjern gryden fra varmen
  5. Pisk brødet ud i væsken med et piskeris eller blend blandingen med en stavblender
  6. Bring øllebrøden i kog og smag den til med sukker eller flydende sødestof
  7. Rør yoghurten sammen med marmeladen
  8. Server øllebrøden i en dyb tallerken med en stor skefuld marmeladerørt yoghurt på toppen  

Tips & idéer 

I stedet for appelsinmarmelade kan du anvende hyben- eller ingefærmarmelade

Næringsindhold pr. portion

Energi 765 kJ (185 Kcal)
Kulhydrater 35 g
Fedt 3 g
Protein 5 g
Redaktør