Fiskegratin med knoldselleri

Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Middel

 

Hvad skal du bruge?

1 knoldselleri (800 g skrællet vægt)
500 g fileteret fisk – fx torsk, sej, lange eller pangasius
2 spsk. flydende margarine
3 spsk. hvedemel
1 fiskebouillonterning
4 dl letmælk
1 æg
1 dl (50 g) reven ost – max 18 g fedt/ 100 g
Salt og peber

Flydende margarine til at smøre fadet med

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 175°
2. Skræl sellerien og skær den i tynde skiver
3. Kog skiverne møre i let saltet vand i en gryde
4. Smør et ildfastfad med flydende margarine
5. Læg de kogte selleriskiver i fadet, fordel fiskefileterne herpå og krydr med salt og peber
6. Smelt 2 spsk. margarine i en kasserolle
7. Pisk hvedemelet ud i 1 dl af mælken og hæld blandingen i kasserollen til margarinen
8. Tilsæt yderligere 2 dl mælk samt bouillonterningen
9. Kog sovsen op og lad den småkoge under omrøring i 3 min
10. Pisk ægget sammen med den sidste dl mælk og pisk æggeblandingen i sovsen
11. Rør den revne ost i
12. Hæld gratinsovsen over fisken og sæt fadet i ovnen på nederste rille i 15-20 min  

Forslag til tilbehør

Server fiskegratinen med kogte kartofler og persilledrys eller med kartoffelmos tilsat hakket persille eller dild.

Næringsindhold pr. portion

(Beregnet uden tilbehør)
Energi 1580 kJ (380 Kcal)
Kulhydrater 30 g
Fedt 12 g 
Protein 40 g
Redaktør