Havregrød med æble og kanel

Tilberedningstid 20 min
Sværhedsgrad Let
 

Hvad skal du bruge?

4 dl finvalsede havregryn
5 dl vand
5 dl minimælk
½ tsk. salt
1 stort æble (200 g)
2 tsk. kanel

Sådan gør du

1. Skræl æblet, fjern kernehuset og riv æblet groft
2. Hæld vand, mælk, havregryn, salt og revet æble i en tykbundet gryde
3. Bring grøden i kog under stadig omrøring
4. Dæmp varmen og lad grøden småkoge 2 min under fortsat omrøring
5. Hæld grøden i dybe tallerkener og drys med kanel

Tips & idéer

Erstat evt. æblet med skrællet pære

Kog evt. grøden uden frugt, men server den med frugtmos eller med friske hindbær, jordbær eller solbær

Næringsindhold pr. portion

Energi 870 kJ (210 Kcal)
Kulhydrater 40 g
Fedt 3 g
Protein 9 g

 

Redaktør