Shepherd's pie

Tilberedningstid 60 min 
Sværhedsgrad Middel

 

Opskriften er til 4 portioner


Hvad skal du bruge? 
750 g kartofler
1 spsk. flydende margarine
½ dl minimælk
Salt og peber
1 mellemstort løg (125 g)
1 fed hvidløg
400 g hakket okse- eller lammekød
1 spsk. rapsolie
1 dåse hakkede tomater

Sådan gør du 

1. Tænd ovnen på 200°
2. Skræl kartoflerne og kog dem møre
3. Mos de kogte kartofler med mælk, flydende margarine, salt og peber
4. Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kør det til mos i en foodprocessor
5. Kom det hakkede kød ned til løgmosen og kør 2 min i intervaller – skrab ned fra kanterne mellem intervallerne
6. Brun kød- og løgmosen i olien ved middel varme på en stegepande
7. Findel farsen under bruningen, så den bliver grynet
8. Blend de hakkede tomater og bland dem med kødfarsen på panden 
9. Smag til med salt og peber
10. Hæld blandingen i et ovnfast fad og bred kartoffelmosen ud over så farsen er helt dækket
11. Bag pien på midterste rille i ovnen ca. 15 min eller til kartoffelmosen har fået fin farve   


Næringsindhold pr. portion
Energi 1702 kJ (407 Kcal)
Kulhydrater 41 g
Fedt 16 g
Protein 26 g


Redaktør