Skinkemousse

Tilberedningstid 70 min (inkl. tid i ovnen)
Sværhedsgrad Let
 

Opskriften er til 4 portioner


Hvad skal du bruge? 
300 g kogt skinke
1-1½ spsk. hvedemel
3 æg
½ dl letmælk
½ tsk. salt
peber

Sådan gør du 

1. Tænd ovnen på 175°
2. Skær skinken i mindre stykker
3. Kør skinkestykkerne 2 min i en foodprocessor med blenderkniv
4. Tilsæt mel, æg, mælk, salt og peber og kør farsen endnu 1 min
5. Beklæd en 1½ liters brødform med bagepapir og fordel farsen heri
6. Bag moussen 45-50 min på nederste rille i ovnen  

Forslag til tilbehør 

Smager dejligt med rodfrugtgratin og peberfrugtsauce. Eller du kan spise moussen med kogte kartofler, kogt broccoli og hollandaise- eller bearnaisesovs  

Tips & idéer 
Hvis du ikke har en foodprocessor kan en almindelig blender godt bruges, men så skal du skære skinken i mindre stykker og blende med mælken fra starten 


Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)
Energi 670 kJ (160 Kcal)
Kulhydrater 4 g
Fedt 7 g 
Protein 19 g


Redaktør