Tomatsovs med rodfrugter

Tilberedningstid 50 min 
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge? 

150 g skrællede rodfrugter efter eget valg – fx gulerod/ selleri/ pastinak 
¼ løg 
2 tsk. rapsolie
1 tsk. tørret timian eller oregano 
1 spsk. hvedemel
4 dl grøntsagsbouillon
4 spsk. tomatpuré
Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Skræl og skær rodfrugterne i tern 1 x 1 cm
  2. Hak løget
  3. Svits rodfrugt tern og hakket løg i olien 3-4 min under omrøring
  4. Rør hvedemelet i og hæld bouillon og timian i gryden
  5. Kog op 
  6. Skru ned for varmen og lad sovsen simre under låg i 25 min – rør i gryden af og til
  7. Tilsæt tomatpuré og lad sovsen simre yderligere 10 min
  8. Blend til en jævn sovs, smag den til og tilsæt evt. mere vand hvis sovsen er blevet for tyk

Tips & idéer 

Erstat evt. timian med oregano, eller med estragon som passer godt til dampet fisk af alle slags

Næringsindhold pr. portion

Energi 275 kJ (65 Kcal)
Kulhydrater 10 g
Fedt 2 g
Protein 2 g

Redaktør