Tunfiskepate

Tilberedningstid 30 min + 8-10 timers hviletid i køleskab
Sværhedsgrad Middel

 

Opskriften er til 4 portioner


Hvad skal du bruge? 
2 dåser tunfisk i vand
1 løg (100 g)
½ dl hakket frisk dild
1 dl (80 g) flydende margarine
1 dl (90 g) kvark 0,5 %
2 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
Hvid peber

Sådan gør du 
1. Hæld vandet fra tunfisken
2. Hak løget, svits det i lidt af den flydende margarine og lad det køle lidt af
3. Beklæd en 1 liter brødform med husholdningsfilm
4. Læg afdryppet tun, svitset løg og hakket dild i en blender
5. Blend det 4 x 30 sekunder og skrab blandingen ned fra kanterne mellem intervallerne
6. Tilsæt resten af den flydende margarine og blend yderligere ca. 30 sekunder
7. Tilsæt kvark, citronsaft, salt og peber og blend i 2 x 15 sekunder
8. Fordel patémassen i den filmbeklædte form og dæk med film 
9. Lad patéen samle sig i køleskab mindst 8-10 timer inden den skæres i skiver og serveres 

Forslag til tilbehør 
Patéen kan spises som hovedret med kogte kartofler og grøntsager samt citronsovs eller den kan bruges som pålæg på fiberrigt knækbrød eller mørkt rugbrød


Næringsindhold pr. portion
Energi 1005 kJ (240 Kcal)
Kulhydrater 4 g
Fedt 16 g
Protein 21 g     


Redaktør