Rugknækbrød

Tilberedningstid 60 min
Sværhedsgrad Middel

 
Hvad skal du bruge?

4 dl (240 g) rugmel 
2½ dl (125 g) sesamfrø
1 dl (50 g) blå birkes
2 dl (130 g) græskarkerner
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
¾ dl (65 g) rapsolie
2 dl vand

Sådan gør du

1. Bland alle de tørre ingredienser
2. Rør vand og olie i (dejen skal være fugtig)  
3. Lad dejen hvile i 10-15 min
4. Del dejen i 2 lige store dele og tril hver del til en ”pølse”
5. Rul hver ”dejpølse” ud mellem 2 stykker bagepapir – dejen skal fylde en hel bageplade
6. Skær hvert udrullede stykke dej i 18 stykker med en skarp kniv
7. Bag de udskårne dejplader 15-18 min ved 200°C
8. Afkøl på bagerist

Tips & idéer

Opbevar knækbrødene i en beholder med låg – ellers mister de sprødheden
Spis knækbrød med mager ost eller kødpålæg som mellemmåltid

Næringsindhold pr. stk.

Energi 372 kJ (89 Kcal)
Kulhydrater 7 g
Fedt 6 g
Protein 3 g 
Kostfibre 2 g

Redaktør