Gulerods - og knoldsellerisuppe

Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Middel

Opskriften er til 8 personer
 

Hvad skal du bruge?

800 g gulerødder

½ (300 g) knoldselleri
1 liter vand
1 bouillonterning
3 stilke frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
60 g friskost light f.eks. Arla Buko Naturel Light 8 % eller Philadelphia Naturel Light 12 %
2 porrer
Saft fra 1 citron
Salt og peber

Sådan gør du

1. Skræl gulerødderne, halvér knoldsellerien og skær de yderste dele af med en kniv
2. Skær gulerødder og inderdelen af knoldsellerien i mindre stykker
3. Kog grøntsagerne møre i vandet tilsat bouillon og timian i ca. 15 min
4. Rens porrerne, skær dem i tynde ringe og damp dem i en separat gryde i 2 min
5. Blend suppen, tilsæt friskost og varm suppen op
6. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft
7. Anret suppen med de dampede porreringe som pynt på toppen


Forslag til tilbehør

Fuldkornsbrød eller ristet rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.

Næringsindhold pr. portion (eksklusiv brød)

325 g pr. portion)
Energi 384 kJ (92 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 1,5g
Protein 4,5 g


Redaktør