Linsesuppe

Tilberedningstid 1 time og 15 min
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge?

700 g gulerødder 
1 stort (100 g) løg  
1 spsk. fintrevet frisk ingefær 
125 g røde linser 
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander 
Peber
2 grøntsags bouillonterninger 
1,3 liter vand 
200 g porre

Sådan gør du

1. Skræl og skær gulerødder og løg i mindre stykker og riv ingefæren
2. Varm olien op i en gryde og sautér løg, ingefær, gulerødder og linser heri
3. Tilsæt krydderier, bouillon og vand og lad det småsimre under låg i ca. 30 min
4. Blend suppen og smag den til med peber og eventuelt salt
5. Skær porre i små ringe og kom porre ringene i kogende vand i 2 min
6. Pynt suppen med de kogte porre ringe

Forslag til tilbehør

Serveres med fuldkornsbrød eller rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.

Næringsindhold pr. portion (eksklusiv brød)

(310 g pr. portion)
Energi 530 kJ (125 Kcal)
Kulhydrater 22 g
Fedt 3 g


Redaktør