Nyt IT-system - Sundhedsplatformen

​Alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland Sundhedsplatformen har nu implementeret Sundhedsplatformen. På Steno Diabetes Center Copenhagen skete det den 20. maj 2017.

Hvad er Sundhedsplatformen?

Sundhedsplatformen er et nyt fælles IT-system, som erstatter 30 forældede og usammenhængende IT-systemer og skal øge kvaliteten, sikkerheden og sammenhængen i behandlingen. Der er tale om en fælles, elektronisk patientjournal for 44.000 ansatte og 2,5 mio. borgere.

Med Sundhedsplatformen samles patientoplysninger ét sted. Det giver personalet et bedre overblik over patientforløb og undersøgelser – på tværs af afdelinger, hospitaler og regioner. Derudover får personalet bedre støtte til at diagnosticere og planlægge behandlingen. Alt sammen til gavn for dig som patient, fordi det øger både kvaliteten og patientsikkerheden.

Hvad er Min Sundhedsplatform?

Min Sundhedsplatform erstatter Mit Steno, og det er den platform du skal bruge fremover, hvis du vil se din journal og dine oplysninger. Min Sundhedsplatform er stadig under udvikling og på sigt vil du få flere muligheder, fx  at kunne se blodprøvesvar og besvare spørgeskemaer. Hvis du bliver bedt om at måle vægt, blodtryk eller andet hjemmefra, vil du kunne skrive resultaterne ind i Min Sundhedsplatform og danne dig et overblik. Disse muligheder vil løbende blive taget i brug af de forskellige afdelinger.

Du logger ind med NemID på www.minsundhedsplatform.dk


Hvordan påvirker Sundhedsplatformen dit besøg hos os?

Vi gør, hvad vi kan for, at du som patient mærker mindst muligt til overgangen til det nye system. Vi beklager, hvis du alligevel kommer til at opleve forsinkelser, ventetid eller tekniske problemer i din kontakt med os.

Du vil opleve, at der er arbejdsgange, der har ændret sig. Det gælder eksempelvis, når du skal have en ny tid i receptionen, hvor  vi afprøver forskellige flow-systemer og arbejdsgange.

Du vil ikke længere få udleveret diverse prints og mødelabels da der, med det nye system, opfordres til at bruge ”Min Sundhedsplatform” til at se din journal samt resultater, og dine mødetider blive sendt digitalt til din E-boks.

Der er sendt nyt tider ud til alle patienter. Hvis du mod forventning ikke har modtaget en tid, så kontakt tidsbestillingen. 

Har du spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os.


Redaktør