Din mad

​Her kan du downloade pjecen "Kulhydratlister” med forskellige lister over kulhydratmængden i fødevarer og et registreringsskema, hvor du kan notere tidspunkter, mængder og målinger af kulhydrater, blodsukker, insulin m.m.

Kulhydratlister

For de fleste fødevarer angives mængden (i gram eller husholdningsmål) af fødevaren, du skal spise for at få 10 gram kulhydrater. For enkelte fødevaregrupper f.eks. fastfood og lignende angives mængden af kulhydrater i en forslået portionsstørrelse af hver fødevare.

Vær opmærksom på, at værdierne er rundet lidt op eller ned for de fleste fødevarer for at gøre det nemmere for dig. Du skal derfor betragte listerne som vejledende.

Registreringsskema til vurdering af kulhydrater, blodsukker, insulin m.v.

I skemaet kan du notere:

  • Tidspunktet for måling af blodsukker og den målte værdi (måles lige før dit planlagte måltid)

  • Mængden af alt, hvad du spiser og drikker i løbet af dagen, angivet i i gram eller husholdningsmål

  • Mængden af hurtigtvirkende insulin, som du tager til dine måltider i løbet af dagen

  • Starttidspunkt og type af fysisk aktivitet, herunder også rengøring og havearbejde

Inspiration til en sød jul

Julepjecen indeholder inspiration til søde sager i juletiden og anbefalinger til, hvordan du holder vægten og blodsukkeret mere stabilt samtidig med, at du nyder julemaden. Kageopskrifterne i julepjecen er ikke nødvendigvis sundere alternativer, men en samling gode opskrifter, hvor kulhydratmængderne er angivet, så du kan holde bedre styr på blodsukkerstigningerne.


Redaktør