Caroline Frørup

​Ph.d.-studerende, videnskabelig assistent, cand.scient.
Translationel type 2-diabetesforskning

​Kontakt

E-mail: Caroline.froerup.01@regionh.dk
Tlf. 22 32 51 82

Forskningsområde

Type 1 diabetes og beta-cellen

Mit forskningsområde fokuserer på type 1 diabetes sygdomsudvikling og benytter eksperimentelle metoder til at undersøge de underlæggende sygdomsmekanismer. Det overordnede formål med mit arbejde er at forstå og forhindre beta-celle tab i type 1 diabetes

Cathepsin proteaser

En del af min forskning bidrager til den igangværende undersøgelse af cathepsin proteaser og deres involvering i cytokin-medieret beta-celle dysfunktion og død under udviklingen af type 1 diabetes.

Ikke-kodende RNA’er

Mit PhD projekt fokuserer på betydningen af den ikke-proteinkodende del af generne som er associeret til type 1 diabetes. Udvalgte kandidater undersøges i laboratoriet for at udrede deres roller i beta-celle funktion og overlevelse. Et aspekt af mine studier drejer sig om en gruppe af nyligt beskrevne RNA-molekyler kaldet cirkulære RNA’er.

Aktuel forskning

Cathepsiner i type 1 diabetes

Mål: Projektet vil undersøge cathepsin proteasernes rolle i beta-cellen under udviklingen af type 1 diabetes.

Projektet udføres i samarbejde med Professor Decio L. Eizirik (Université Libre de Bruxelles, Belgien).

Karakteriseringen af ikke-kodende RNA'ers funktion i type 1-diabetes

Mål: At identificere ikke-kodende RNA'er involveret i type 1-diabetes samt funktion og overlevelse af bugspytkirtlens beta-celler.

Projektet udføres i samarbejde med Dr. Aashiq H Mirza (Weill Cornell Medicine, USA), klinisk lektor Jesper Johannesen (Børneafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital) og Professor Decio L. Eizirik (Université Libre de Bruxelles, Belgien).
Redaktør