Stine Bagger

Videnskabelig assistent, Cand.scient.anth
Diabetes Forebyggelsesforskning

Kontakt

E-mail: stine.bagger@regionh.dk


Forskningsområde

Sundhedsfremme og forebyggelse hos etniske minoritetsfamilier, hvor moderen har haft graviditetssukkersyge (GDM). Kvalitative undersøgelser vedrørende etniske minoritetskvinders kort- og langsigtede behov, risikoopfattelser og muligheder for sundhedsfremmende ”behavior change” efter endt graviditet med GDM diagnose, samt udvikling af sundhedsfremmende indsatser for etniske minoritetskvinder med post-GDM og deres familier.

Aktuel forskning

 Sundhedsfremme blandt kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, der tidligere har haft graviditetsdiabetes – en eksplorativ undersøgelse af mulige indsatser rettet mod forebyggelse af type 2-diabetes (projektet er tilknyttet forskningsprojektet ”FACE-IT”).

Formål: Formålet med projektet er at udvikle indsatser for etniske minoritetskvinder fra ikke-vestlige lande, som tidligere har haft GDM og deres familier bosat i Københavns Kommune. Indsatserne har til formål at løfte den generelle sundhed og livskvalitet, og mindske risikoen for at målgruppen udvikler type 2-diabetes på sigt.Redaktør