Internationale kliniske retningslinjer anbefaler flere forskellige kosttyper til at fremme en energireduceret diæt som den primære diætetiske tilgang til vægtregulering og behandling af type 2-diabetes. Derudover anbefales diætetisk guidance i selvmonitorering af kulhydratindtaget for at optimere tidspunktet, typen og mængden af kulhydrater, der indtages til et måltid (fx i form af basal kulhydrattælling) til at opnå forbedret glykæmisk kontrol. Evidensen for denne tilgang er dog begrænset.
Mål
Formålet er at undersøge, om personer med type 2-diabetes kan forbedre den glykæmiske kontrol (HbA1c og glukose variabilitet) og have en række andre positive sundhedsmæssige effekter af at lære basal kulhydrattælling som add-on til den rutinemæssige individuelle diætvejledning, som personer med type 2-diabetes tilbydes i dag.
Samarbejdspartnere
Københavns Universitet
Steno Diabetes Center Aarhus
Aarhus Universitet
Links