The BCC Study

​The BCC Study undersøger effekten af undervisning i konceptet basal kulhydrattælling som add-on til individuel diætvejledning, som personer med type 2-diabetes rutinemæssigt tilbydes, på glykæmisk kontrol og andre helbredsparametre.

Internationale kliniske retningslinjer anbefaler flere forskellige kosttyper til at fremme en energireduceret diæt som den primære diætetiske tilgang til vægtregulering og behandling af type 2-diabetes. Derudover anbefales diætetisk guidance i selvmonitorering af kulhydratindtaget for at optimere tidspunktet, typen og mængden af kulhydrater, der indtages til et måltid (fx i form af basal kulhydrattælling) til at opnå forbedret glykæmisk kontrol. Evidensen for denne tilgang er dog begrænset.

Mål

Formålet er at undersøge, om personer med type 2-diabetes kan forbedre den glykæmiske kontrol (HbA1c og glukose variabilitet) og have en række andre positive sundhedsmæssige effekter af at lære basal kulhydrattælling som add-on til den rutinemæssige individuelle diætvejledning, som personer med type 2-diabetes tilbydes i dag. 

Samarbejdspartnere

Københavns Universitet
Steno Diabetes Center Aarhus
Aarhus Universitet

Links

Protocol manuscriptRedaktør