Julerødkål

​Hvad skal du bruge

½ rødkålshoved(ca. 500 g)
1 spsk. fedtstof
1 økologisk appelsin
40 g mandler
1 dl æblecidereddike
2 stk. kanelstang
1 tsk. honning
1 spsk. ribsgele
Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær rødkålen i tynde strimler 
  2. Hæld kogende vand over og lad den trække i 10 minutter
  3. Pres saften af appelsinen og hak mandlerne
  4. Hæld vandet fra rødkålen og dup den rimelig tør
  5. Sauter rødkålen i fedtstof under omrøring 
  6. Tilsæt appelsinsaft, æblecidereddike, kanelstænger og hakkede mandler og lad det småkoge i ca. 10 minutter
  7. Tag kanelstængerne op og smag til med honning, ribsgele, salt og peber

Næringsindhold pr. portion, julerødkål, 1/6 af den samlede portion:

kJ: 475 kcal: 115
Protein: 3 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 15 g


Redaktør