Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge
1 kg kartofler f.eks. aspargeskartofler eller nye små kartofler
½ fennikel
1 stor porre
2 stilke bladselleri
300 g grønne bønner
1 løg
1 dåse kidneybønner
½ dl balsamicoeddike
½ dl oliven- eller rapsolie
2-3 tsk. stærk sennep
1 tsk. tørret basilikum eller blade fra ½ potte frisk basilikum
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i 15-20 min, indtil de er møre men ikke udkogte
- Skær fennikel i strimler og porre i skiver
- Damp fennikel, porre og bønner i 2-3 min og afkøl
- Skær bladselleri i skiver og løg i tern
- Hæld væden fra kidneybønnerne og skyl dem
- Pil kartoflerne og skær dem i skiver, når de er blevet kolde
- Bland kartofler, grøntsager og bønner
- Bland eddike, olie, sennep og basilikum til dressingen og hæld den over salaten
Tips & idéer
Bladselleri kan udelukkes.
Vælg gerne frosne bønner frem for friske bønner.
Damp kun udskårne grøntsager ganske kort tid, så de bevarer en fast konsistens
Næringsindhold pr. portion (167 g)
Energi 1231 kJ (293 Kcal)
Kulhydrater 45 g
Fedt 9 g
Protein 10 g