​​

Perlebyg med grønt

Tilberedelsestid 45 min.
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge

80 g perlebyg (1 dl)
250 g grønne asparges
200 g radiser (1 bundt)
300 g agurk (1 stk.)
250 g cherrytomater
2 håndfulde krydderurter – fx basilikum, persille, kørvel og dild
Fintrevet skal af ½-1 usprøjtet citron
2 spsk. rapsolie
Salt og peber

Sådan gør du​

  1. Kog perlebyg som angivet på emballagen (15-20 min) og afkøl den
  2. Knæk og kassér den træede nederste del af aspargesene
  3. Skær aspargesene i stykker á 1-2 cm og damp dem 1 min
  4. Skær radiserne i tynde skiver og cherrytomaterne i kvarte
  5. Del agurken på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken i små tern
  6. Skyl krydderurterne og slyng eller dup dem tørre og hak dem
  7. Bland den afkølede perlebyg grøntsagerne, krydderurterne, revet citronskal og olivenolie
  8. Smag salaten til med salt og peber

Forslag til tilbehør

Salaten er tænkt som en selvstændig frokostret, men kan også serveres som tilbehør til aftensmåltid f.eks. til frikadeller, hakkebøf, krebinetter eller dampet fisk

Tips & idéer

Perlebyg kan erstattes af perlespelt eller perlerug og agurk kan erstattes af fennikel i små tern

Næringsindhold pr. portion

Energi 755 kJ (180 kcal)
Kulhydrater 26 g
Fedt 8 g
Protein 5 g

Redaktør