Tilberedelsestid 45 min.
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge
80 g perlebyg (1 dl)
250 g grønne asparges
200 g radiser (1 bundt)
300 g agurk (1 stk.)
250 g cherrytomater
2 håndfulde krydderurter – fx basilikum, persille, kørvel og dild
Fintrevet skal af ½-1 usprøjtet citron
2 spsk. rapsolie
Salt og peber
Sådan gør du
Kog perlebyg som angivet på emballagen (15-20 min) og afkøl den
Knæk og kassér den træede nederste del af aspargesene
Skær aspargesene i stykker á 1-2 cm og damp dem 1 min
Skær radiserne i tynde skiver og cherrytomaterne i kvarte
Del agurken på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken i små tern
Skyl krydderurterne og slyng eller dup dem tørre og hak dem
Bland den afkølede perlebyg grøntsagerne, krydderurterne, revet citronskal og olivenolie
Smag salaten til med salt og peber
Forslag til tilbehør
Salaten er tænkt som en selvstændig frokostret, men kan også serveres som tilbehør til aftensmåltid f.eks. til frikadeller, hakkebøf, krebinetter eller dampet fisk
Tips & idéer
Perlebyg kan erstattes af perlespelt eller perlerug og agurk kan erstattes af fennikel i små tern
Næringsindhold pr. portion
Energi 755 kJ (180 kcal)
Kulhydrater 26 g
Fedt 8 g
Protein 5 g