Tilberedningstid 20-30 min (eksklusiv 2-3 timer på køl)
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
2 store avokado (400 g / renset vægt 250 g)
1 rødløg (100 g)
1 dåse kidneybønner (420 g / 250 g drænet vægt)
Dressing
½ dl rapsolie
½ dl hvid balsamicoeddike
½ spsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt fennikel
¼ tsk. kanel
1 tsk. salt
¼ tsk. Peber
Chili pasta efter smag, f.eks. ½ tsk. Sambal Oelek stærk
1 fed hvidløg
Sådan gør du
- Halvér avokadoerne, fjern stenene, og fjern frugtkødet fra skallen med en ske. Skær avokadoen i tern
- Skær rødløget i små tern
- Skyl bønnerne
- Bland avokado, rødløg og bønner
- Rør dressingen sammen og pres hvidløg i
- Hæld dressingen over avokado, bønner og rødløg, og lad den trække 2-3 timer i køleskab
Forslag til tilbehør
Salaten kan spises med brød til, f.eks. rugbrød, surdejs- eller fuldkornsbrød m/kerner
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør
Tips & idéer
Salaten kan serveres som tilbehør til både kødretter og brød med pålæg
Inspiration til andre retter med bønner
Blandet bønnesalat
Næringsindhold pr. portion
Energi 1455 kJ (348 Kcal)
Kulhydrater 24 g
Fedt 25 g
Protein 8 g