Hvad skal du bruge
500 g Hokkaido græskar tern (1 græskar giver ca. 800-1000 g når det er renset for kerner og skralden er taget fra)
1 spsk. olivenolie
salt og peber
60 g blåbær
60 g friske spinatblade
20 g mandler
100 g mozzarella
Dressing:
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 spsk. eddike
Sådan gør du
- Tænd ovnen ved 200 grader
- Skyl græskaret
- Skær græskaret over på midten, skrab kernerne ud, skær skralden af og del det i tern på 2-3 cm.
- Vend græskarstykkerne med 1 spsk. olivenolie og drys med lidt salt og peber
- Bag græskarstykkerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 min – de skal have lidt fasthed
- Skyl blåbær og spinatblade
- Hak mandlerne
- Skær osten ud i tern
- Rør en dressing af olie, honning og eddike og smag til med salt og peber
- Når græskarstykkerne er afkølede blandes alle ingredienserne sammen og dressingen hælde over
Tip
Passer godt som tilbehør til stegt kylling eller oksekød. I stedet for mozzarella kan du benytte feta tern.
Rist evt. mandlerne i ovnen så får de mere smag.
Næringsberegning pr. portion, ved 5 portioner:
Næringsindhold
kJ: 170 kcal:
protein: 8 g
fedt: 12 g
kulhydrat: 9 g