Salat med hokkaido græskar og mandler

​Opskriften er til 5 personer.

Hvad skal du bruge

500 g Hokkaido græskar tern (1 græskar giver ca. 800-1000 g når det er renset for kerner og skralden er taget fra)
1 spsk. olivenolie
salt og peber
60 g blåbær
60 g friske spinatblade
20 g mandler 
100 g mozzarella 

Dressing:

1½ spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 spsk. eddike

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen ved 200 grader
  2. Skyl græskaret
  3. Skær græskaret over på midten, skrab kernerne ud, skær skralden af og del det i tern på 2-3 cm.
  4. Vend græskarstykkerne med 1 spsk. olivenolie og drys med lidt salt og peber
  5. Bag græskarstykkerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 min – de skal have lidt fasthed
  6. Skyl blåbær og spinatblade
  7. Hak mandlerne
  8. Skær osten ud i tern
  9. Rør en dressing af olie, honning og eddike og smag til med salt og peber
  10. Når græskarstykkerne er afkølede blandes alle ingredienserne sammen og dressingen hælde over

Tip

Passer godt som tilbehør til stegt kylling eller oksekød. I stedet for mozzarella kan du benytte feta tern.
Rist evt. mandlerne i ovnen så får de mere smag.

Næringsberegning pr. portion, ved 5 portioner:

Næringsindhold
kJ: 170 kcal:
protein: 8 g
fedt: 12 g
kulhydrat: 9 g

Redaktør