Sukkerreducerede pickles

Tilberedningstid 40 min (de færdige pickles skal trække i 1 mdr. før brug)
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge?

5 gulerødder (250 g)
250 g selleri
½ blomkål (250 g)
1 broccoli (250 g)
2 løg (200 g)
1 fed hvidløg
1 squash (300 g)
1 liter eddike
½ dl salt
Flydende sødemiddel svarende til 5 g natriumcyklamat eller 500 g sukker
1 spsk. sennepskorn
3 tørrede chilipebre
8 peberkorn
1 tsk. flydende konserveringsmiddel (Atamon)

Sådan gør du

  1. Rens og skær grøntsagerne ud i små tern/buketter
  2. Kom krydderierne i en lang tepose. Lav en knude for at lukke tæt
  3. Giv eddike, salt, sukker og krydderier et opkog
  4. Kog gulerødder og selleri med i 3 min
  5. Tilsæt og kog broccoli, blomkål og løg med i 2 min
  6. Tilsæt og kog squash i 1 min
  7. Hæld grønsagerne i rene glas
  8. Giv lagen et opkog, tilsæt konserveringsmiddel og hæld det over grøntsagerne
  9. Fjern krydderiposen når picklesen har trukket i ca. 1 mdr.

Tips & idéer

Denne picklesopskrift er god som grundlag for en god hjemmelavet remoulade.

Blend 250 g grøntsager.
Pres væden af i et viskestykke.
Vend grøntsagerne i 2 spsk. mayonnaise og 2 spsk. yoghurt naturel 0,5 %.
Smag til med salt, peber, karry og gurkemeje.

Andre grønsager der er egnet til pickles er: bønner, peberfrugt, sukkersnaps, agurker.

Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 112 kJ (27 Kcal)
Kulhydrater 4 g
Fedt 0 g
Protein 1 g




Redaktør