Foto af tre slags pesto til opskrift

Klassisk pesto

Tilberedningstid 15 min
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge? 

1 potte frisk basilikum
40 g parmesanost
1,5 dl olivenolie
2 spsk.(30 g) pinjekerner
3 fed hvidløg

Sådan gør du 

  1. Riv basilikum blade af og skyl dem i et dørslag 
  2. Kom parmesanost, basilikum, hvidløg og pinjekerner i en foodprocessor eller blender og blend i ca. 1 min eller indtil alle ingredienser er fint blendet 
  3. Hæld ingredienserne i en lille skål og tilsæt olie, som blandes ved at røre med en ske
  4. Tilsæt eventuelt lidt mere olie, hvis der ønskes en mere flydende pesto.
  5. Smag til med peber og pestoen er klar til at servere

Forslag til tilbehør 

Pestoen smager godt til fisk og fjerkræ eller som smørelse på brød under frokostpålæg

Tips & idéer 

Lav gerne en dobbeltportion af denne pesto og frys ned. 
Pestoen kan holde sig ca. ½ år i fryseren og er hurtig at tø op i mikrobølgeovn på få minutter. 

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 2841 kJ (676 Kcal)
Kulhydrater 4 g
Fedt 70 g
Protein 8 g
Redaktør