Tilberedningstid 15 min
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
1 potte frisk basilikum
40 g parmesanost
1,5 dl olivenolie
2 spsk.(30 g) pinjekerner
3 fed hvidløg
Sådan gør du
- Riv basilikum blade af og skyl dem i et dørslag
- Kom parmesanost, basilikum, hvidløg og pinjekerner i en foodprocessor eller blender og blend i ca. 1 min eller indtil alle ingredienser er fint blendet
- Hæld ingredienserne i en lille skål og tilsæt olie, som blandes ved at røre med en ske
- Tilsæt eventuelt lidt mere olie, hvis der ønskes en mere flydende pesto.
- Smag til med peber og pestoen er klar til at servere
Forslag til tilbehør
Pestoen smager godt til fisk og fjerkræ eller som smørelse på brød under frokostpålæg
Tips & idéer
Lav gerne en dobbeltportion af denne pesto og frys ned.
Pestoen kan holde sig ca. ½ år i fryseren og er hurtig at tø op i mikrobølgeovn på få minutter.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 2841 kJ (676 Kcal)
Kulhydrater 4 g
Fedt 70 g
Protein 8 g