Kronik: Kan du spotte sandt og falsk om type 2-diabetes?

​For selv jeg synes, at det er svært, skriver centerdirektør Allan Flyvbjerg, Steno Diabetes Center Copenhagen, i en kronik i Jyllands-Posten. Han kommenterer de mange og ofte divergerende råd, tips og forslag, der møder personer med type 2-diabetes.

Vent...

"Hvis jeg var én af de 250.000 danskere, der har fået diagnosen type 2-diabetes, ville jeg være forvirret. Ja, ikke bare det. Jeg ville være urolig, bekymret og overvældet i en grad, at jeg ville være tæt på at give op."

Sådan skriver Allan Flyvbjerg, professor og centerdirektør på Steno Diabetes Center Copenhagen i en kronik i Jyllands-Posten.  Han fortsætter:

"For der er godt nok mange meninger om, hvad type 2-diabetes er for en sygdom, og hvad man kan gøre ved den. Der udgives bøger med titler som ”Ud af diabetes 2: Alt hvad du skal vide for at blive rask”, ”Spis dig slank efter dit blodsukker”, bøger om kålkure m.m., hvor både veletablerede og selvbestaltede sundhedsprofessionelle, ofte i partnerskab med kokkekendisser og madguruer, ytrer deres bud på, hvordan man med særlige leveregler kan kurere sig selv for overvægt og type 2-diabetes."

Læs kronikken på Jylands-Postens hjemmeside.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor