Vigtigt med tidlig indsats over for diabetes

​Nyt forskningsstudie viser, at alvorlige komplikationer kan forebygges mere effektivt, hvis diabetes opdages og behandles hurtigt. Studiet har fået stor opmærksomhed i medierne.

Vent...

Det er en fordel for både personer med diabetes og for samfundsøkonomien, hvis diabets opdages så tidligt som muligt.  Bedst er det, hvis sygdommen opdages allerede, mens den er under udvikling.
Det viser et registerstudie fra Aarhus Universitet, der netop er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Diabetologia. Studiet har fået stor opmærksomhed i medierne og rejst debatten om, hvordan diabetes behandles og prioriteres.
Blandt de adspurgte er professor og centerdirektør på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC ) Allan Flyvbjerg. Han er overbevist om værdien af en tidligere indsats til danskerne i risikogruppen for diabetes og siger bl.a. til en række medier:

”Vi ved, at jo før vi forhindrer udvikling af komplikationer hos patienterne, jo billigere er det. Samtidig undgår man utrolig meget menneskelig lidelse, hvor diabetes jo kan medføre blodpropper i hjerne og hjerte, forringet syn og amputation af tæer og fødder”.

Studiet har været omtalt i mange medier.

Læs her omtalen i Jyllands-Posten

Læs om studiet hos Aarhus Universitet

Læs den videnskabelige artikel i tidsskriftet Diabetologia


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor