Kirsten Nørgaard hædres med prestigefyldt diabetespris

​Niels Schwartz Sørensens legat er tildelt overlæge, dr.med. Kirsten Nørgaard fra Steno Diabetes Center Copenhagen. Hun får prisen for sit utrættelige arbejde med at forfine behandlingen til personer med diabetes.

Vent...

Kirsten Nørgaard fra Steno Diabetes Center Copenhagen modtager Niels Schwartz Sørensens legat som anerkendelse af hendes store indsats og viden inden for medicinsk teknologi, særlig brugen af insulinpumper og glukosesensorer hos personer med diabetes. Hun betragtes som pioner på området for medicinsk teknologi og er stadig i front, når det gælder forskning og behandling med diabetesteknologi.

Kirsten Nørgaard er også kendt af mange læger og sygeplejersker, der arbejder med diabetesbehandling, fra de utallige kurser, hvor hun videregiver sin dybe viden om diabetesværktøjer og korrekt brug af diabetesteknologi. Hendes sigtepunkt er livskvaliteten hos personer med diabetes, og det skal blandt andet ske ved hjælp af bedre glukosekontrol og korrekt anvendelse af diabetesteknologi. I de senere år har hun arbejdet med udviklingen af et ’close loop-system’, og særligt brug af glukagon som infusion eller injektion varsler nye og lovende perspektiver for type 1-diabetes-patienter.

”Jeg er både stolt og glad over at få tildelt prisen. Det er overraskende positivt at erfare, at man ikke kun har begrundet prisuddelingen med min forskning i diabetes og teknologi, men også i mit arbejde med, sammen med gode kolleger, at uddanne både børne- og voksendiabetesbehandlere fra hele landet og mange udlændinge i den optimale brug af diabetesteknologi”, siger Kirsten Nørgaard, som medgiver, at hun må være det, man kalder en ildsjæl.

”Hvis jeg kan gøre noget, der kan hjælpe personer med diabetes, arbejder jeg gerne hårdt med det, siger hun.”

Niels Schwartz Sørensens legat på 75.000 kr. blev uddelt af Diabetesforeningen på Dansk Endokrinologisk Selskabs årsmøde 18. januar, og det var professor Henning Beck-Nielsen, som fik fornøjelsen af at overrække prisen til Kirsten Nørgaard.

Niels Schwartz Sørensens legat er indstiftet af Diabetesforeningen til ære for overlæge Niels Schwartz Sørensen, der var professor i endokrinologi og human metabolisme ved Aarhus Universitet. Han døde som 87-årig i 2011. Komiteen bag uddelingen består af professorer fra Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor