SDCC er partner i ambitiøst dansk-svensk diabetessamarbejde

​DiaUnion er et nyt diabetessamarbejde, der skal styrke både forskning, viden og behandling af diabetes på tværs af landegrænser. Samarbejdet foregår mellem Region Hovedstaden og Region Skåne, og SDCC er partner på projektet.

Vent...

​Både i Region Hovedstaden og i Region Skåne er der tårnhøje kompetencer inden for forskning og behandling af diabetes – kompetencer, der ofte supplerer og understøtter hinanden. Så hvorfor ikke lade det komme personer med diabetes i de to regioner til gavn?

Det er også netop, hvad der kommer til at ske via DiaUnion – et nyt dansk-svensk samarbejde om diabetes. Her er målet at fremme fælles forskning, oprette et uddannelsessamarbejde på universiteterne og ikke mindst give personer med diabetes mulighed for at vælge behandling i begge regioner.

Det ambitiøse dansk-svenske diabetesprojekt er netop skudt i gang. Bag det står Steno Diabetes Center Copenhagen, Lunds Universitet, Region Hovedstaden, Region Skåne og den dansk-svenske life science klyngeorganisation Medicon Valley Alliance

DiaUnion er inspireret af et andet succesfuldt dansk-svensk samarbejde på sundhedsområdet, nemlig ReproUnion, hvor ufrivilligt barnløse nyder godt af ekspertise i begge regioner.  EU har støttet DiaUnion med 500.000 euro, mens de to regioner og SDCC tilsammen støtter med et tilsvarende beløb. 

Læs mere om DiaUnion.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor