SDCC-forsker modtager Diabetesforeningens forskningslegat 2019

​​Ajenthen Ranjan fra forskningsgruppen Diabetes Technology var blandt de tre forskningstalenter, der modtog forskningslegat ved Diabetesforeningens årlige uddeling den 7. november 2019. To ph.d.-studerende fra Sundhedsfremmeenheden modtog desuden rejselegater.

Vent...

​Foto af de tre forskningslegatmodtagere: Ajenthen G. Ranjan, Line Hjort og Andreas Buch Møller
Foto: Claus Bjørn Larsen

Som de to øvrige forskningstalenter modtog Ajenthen G. Ranjan fra forskningsgruppen Diabetes Technology et legat på 225.000 kr. Legatet får han til sit projekt, hvor han i samarbejde med DTU vil udvikle en effektiv, kunstig bugspytkirtel.


For tredje år i træk har et repræsentativt panel af personer med diabetes og pårørende deltaget i udvælgelsen. Blandt seks finale-projekter, som forskerne bag fremlagde for panelet, udvalgte panelet i samarbejde med Diabetesforeningens Forskningsråd de tre projekter, som har modtaget legater.


"Det er en stor anerkendelse af vores forskningsfelt og en stor tillid til vores projekt, som de udviser ved at vælge vores projekt. Det er jo dem, som vi arbejder for, "siger Ajenthen G. Ranjan. " Flere af brugerne kom op til mig efter uddelingen og fortalte, hvor spændende de synes, at projektet er."

Ajenthen G. Ranjan sætter stor pris på at modtage legatet, som betyder, at han kan ansætte personale til sit projekt, som af sikkerhedsmæssige årsager kræver ekstra bemanding, når forsøgsdeltagerne skal overnatte for at kunne måle blodsukker hver halve time. 

Projektet er lige startet og har haft de første personer med diabetes igennem.

Uddeling af rejselegater

Der blev også uddelt fem rejselegater a 10.000 kr. og to ph.d.-studerende fra Sundhedsfremme var blandt modtagerne.

Anne Timm fra Diabetes Forebyggelse, er ph.d.-studerende på Face-it-projektet. Hun tager i sin ph.d udgangspunkt i en sundhedsfremmende indsats til familier, hvor moderen har haft graviditetsdiabetes mhp. at kunne forebygge og/eller udskyde diabetes.  

Rejselegatet giver hende mulighed for at deltage i konferencen, ISBM 2020, hvor hun forventer at få en indsigt i det internationale arbejde med indsatser og inspirere til hvordan sundhedstilbud bedst skræddersyes og designes for at skabe bæredygtige sundhedsændringer for grupper i høj risiko for diabetes. 

Anne Mette Juul Andersen fra Diabetes Management forsker i, hvordan ikke-vestlige etniske minoriteters adgang til diabetesuddannelser kan forbedres.  

Hun har fået økonomisk støtte til to forskellige forskningsophold. Et vil foregå ved professor Karien Stronks, som er ansat ved University of Amsterdam, hvor hun får mulighed for at udveksle erfaringer i forhold til hvordan etniske minoriteters sociale relationer kan inddrages og give mig indsigt i hvilke interventioner og/eller redskaber, som kan muliggøre øget adgang til diabetesuddannelser.

Et andet  forskningsophold ved professor Edwin Fisher, som arbejder på Gillings School of Global Public Health ved University of North Carolina,. Opholdet vil hende mulighed for at få nye perspektiver på, hvordan sociale relationer kan blive mobiliseret for at forbedre adgang og diskutere data med en af de førende forskere inden for sociale relationer og sundhed. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor