60 år: Hun vil forbedre livskvaliteten for personer med diabetes

​Ledende oversygeplejerske Dorrit Thorsen, Steno Diabetes Center Copenhagen, fylder 60 år den 21. september.

Vent...
Ledende oversygeplejerske Dorrit Thorsen er kendt langt ud over de klassiske sygeplejerskekredse for sit strategiske udsyn, sit holistiske syn på sundhedsvæsnet og for at italesætte sygeplejerskernes vigtige rolle i alle dele af sundhedsvæsenet. Alt sammen med det ufravigeligt mål at forbedre livsforholdene for borgere med én eller flere medicinske sygdomme.      

Lige siden Dorrit Thorsen blev uddannet som sygeplejerske fra Hvidovre Hospital i 1988, har borgere med en eller flere medicinske sygdomme været omdrejningspunktet for hendes virke. I de første år på hjertemedicinsk afdeling samme sted, hvor hun efter få år fik smag for at arbejde med ledelse. I 1996 rykkede hun til direktionsgangen på Hvidovre Hospital for at arbejde med tværgående kvalitetsstyring og implementering af patientsikkerhed. I 2005 vendte hun tilbage til det kliniske arbejde som ledende oversygeplejerske på Hjerte-lungemedicinsk afdeling og senere Medicinsk Enhed på Amager og Hvidovre Hospital med specialerne: Endokrinologi, Kardiologi og lungemedicin samt en palliativ enhed.

I 2007 styrkede Dorrit Thorsen sine kompetencer indenfor ledelse med en master i Health Management på CBS med fokus på anvendelse af LEAN i sundhedsvæsenet. Hun har i mange år været aktivt bestyrelsesmedlem i det faglige selskab for Ledende Sygeplejersker, hvor hun de sidste år har varetaget formandsposten. 

Altid fokus på brugernes behov og høj kvalitet i behandlingen

Siden 2019 har Dorrit Thorsen været ledende oversygeplejerske på Steno Diabetes Center Copenhagen, der ved indflytningen i nye fysiske hospitalsrammer ved Herlev Hospital til november, vil have behandlingsansvaret for ca. 11.000 personer med diabetes. Netop arbejdet med at udvikle fremtidens konsultationsformer, så de bliver så skræddersyet til den enkelte borger som muligt, har været i Dorrits og hendes kollegers fokus det sidste år. Det gælder nu ifm. flytning til nye de fysiske rammer, men også i forbindelse med den kontinuerlige udvikling af de mange behandlingstilbud til personer med diabetes i Region Hovedstaden.
Her anvender hun bl.a. med sin indsigt i ledelse, erfaring med kvalitetsstyring, og sit store fokus på tværfaglige indsatser i initiering af nye udviklingsprojekter, der skal afprøve nye behandlingsmuligheder på diabetesområdet.

Dorrit Thorsens daglige arbejde er karakteriseret af at tænke strategisk og i langsigtede løsninger for i fremtiden at sikre kompetente medarbejdere, så alle borgere får den behandling og omsorg, som deres sundhedstilstand behøver. Udviklings - og forskningsaktiviteter for sygeplejersker og øvrige faggrupper med mellemlange uddannelser er en prioriteret indsats som bl.a. understøttes i udrulningen af en spritny nationale uddannelse til diabetessygeplejersker.

Dorrit Thorsen er født den 21. september 1961 i Kregme. Hun har to voksne børn og bor i dag på Amager Strand sammen med sin samlever Per. I fritiden er hun aktiv med cykel- og vandreture, og hun sætter stor pris på kulinariske oplevelser i ind- og udland.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor