Anmelderros x 3

​Berlingske giver fire ud af seks stjerner til det nye Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC). Dermed er tre førende arkitekturanmeldere enige om, at SDCC inviterer indenfor på en ganske særlig imødekommende måde. Det betyder, at et af de allerstørste mål for byggeriet er opfyldt, konstaterer direktør Allan Flyvbjerg.

Vent...

Endnu en arkitekturanmelder uddeler roser til Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC). Holger Dahl har i søndagens udgave af Berlingske uddelt fire ud af seks stjerner til det nye SDCC i Herlev. Tidligere har også Politiken og Kristeligt Dagblad rost byggeriet, der blev indviet i november sidste år.

Berlingskes anmelder sammenligner SDCC med en moderne lufthavn, hvor ét stort flydende og behageligt rum inviterer venligt indenfor.

Han skriver blandt andet:

"Som besøgende føler man sig venligt modtaget og diskret vejledt overalt. Bygningen har helt som en moderne lufthavn ikke noget centralt fokuspunkt, ikke noget "særligt sted", den ene store wow-ting, der bliver til det billede, alle skal tage".

Og videre:

"Med fine egegulve, smukke betonsøjler, krydsfinerstave i loftet, en behagelig rumhøjde og stilfærdig kunst og overalt med masser af sidde- og hvilemuligheder føler man sig straks godt tilpas"

Brugerne skal føle sig hjemme

Politikens anmelder Karsten S. Ifversen gav i december fire hjerter ud af seks til SDCC med ordene "Tænk, at det findes – et hospital, man ikke straks ønsker at forlade".

Torben Weirup har i Kristeligt Dagblad honoreret byggeriet med fem ud af seks stjerner med overskriften "Recept på en sundere arkitektur".

Alle tre anmeldere er enige om, at SDCC fremtræder venligt og imødekommende og ikke ligner et hospital. Dermed er en af målsætningerne for SDCC opnået, konstaterer direktør Allan Flyvbjerg tilfreds:

"Brugerne ønsker netop ikke, at SDCC skal ligne et hospital. De skal føle sig hjemme, for de fleste personer med diabetes, der går her, skal komme her hele livet, så det skal være en god oplevelse og et sted, man har lyst til at komme og være – nogle gange i flere timer. Den ambition har vi fået opfyldt, og jeg glæder mig meget over, at anmelderne fra tre førende dagblade alle har fået præcis den fornemmelse af venlighed og imødekommenhed under deres besøg, som vi har bestræbt os på at opnå."

Stilfærdig optimist

Med smuk og venlig arkitektur kommer også en anden og mere positiv fornemmelse omkring en så gennemgribende kronisk sygdom som diabetes, skriver Holger Dahl i Berlingske om SDCC:

"Det er klart, at diabetes i dag stadig er en massivt livsindgribende sygdom, men når man som gæst bevæger sig rundt i den bygning, bliver man stilfærdig optimist"​

Læs anmeldelse i Berlingske (bag betalingsmur)


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor