Biomarkør kan forudse udvikling af nyresygdom hos personer med diabetes

​Nye og meget anvendelige resultater om diabetes og nyresygdom fra studiet PRIORITY er netop publiceret i The Lancet Diabetes and Endocrinology. En lang række medarbejdere på SDCC har bidraget til resultaterne og forskningen.

Vent...

Nyresygdom er en alvorlig komplikation og følgesygdom ved diabetes, og det er helt afgørende at behandle og forebygge så tidligt som muligt. Det er derfor et vigtigt fund, når ny forskning nu viser, at biomarkøren CKD273 kan forudsige risikoen for nyresygdom hos personer med type 2-diabetes. Forskningen er netop publiceret i The Lancet Diabetes and Endocrinology.
”Vi har i dette kliniske forsøg udført en test, hvor biomarkøren CKD273 peger på, om personer med diabetes har høj eller lav risiko for at udvikle nyresygdom. Testen viste fire gange så stor risiko i højrisikogruppen i forhold til lavrisikogruppen,” fortæller Nete Tofte, post.doc i Komplikationsforskningen hos Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) og en af to førsteforfattere til artiklen.
”Testen har et stort potentiale og kan blive meget brugbart værktøj i den kliniske praksis, hvor den kan bruges til risikostratificering og behandling af den enkelte med diabetes,” fortsætter hun. 
Artiklens anden førsteforfatter er ph.d. Morten Lindhardt, Holbæk Sygehus.
 

Præcis og individuel diagnose

I alt har 1775 personer med type 2-diabetes har deltaget i PRIORITY-studiet, hvoraf de 436 er personer med diabetes tilknyttet SDCC. De afleverede alle en urinprøve, der blev testet med urin-proteom markøren CKD273 for at identificere dem, der havde høj risiko for nyresygdom.  Testresultaterne viste, at 9 pct. af deltagerne i lavrisikogruppen risikerede diabetisk nyresygdom, mens tallet var 28 pct.  af deltagerne i højrisikogruppen.

”Studiet viser også, at forskning i proteomics, metabolomics og genomics er vejen til at stille en langt mere individuel og præcis diagnose af den enkelte person med diabetes og dermed også give en mere individuel og målrettet behandling,” siger Peter Rossing, forskningsleder på SDCC, professor og sidsteforfatter på artiklen.

PRIORITY undersøgte også, om de personer med diabetes, der var i høj risiko for diabetisk nyresygdom, ville have gavn af en behandling med lægemidlet spiron. Her kunne studiet dog ikke påvise effekt.
 

Fakta om studiet

Titel: Early detection of diabetic kidney disease by urinary proteomics and subsequent intervention with spironolactone to delay progression (PRIORITY): a prospective observational study and embedded randomised placebo-controlled trial.
Tidsskrift: The Lancet Diabetes and Endocrinology
Studietype: Original klinisk forskning
Samarbejdspartnere: PRIORITY er et konsortium bestående af 15 partnere fra 10 lande. SDCC har deltaget med en lang række medarbejdere og andre samarbejdspartnere er bl.a. Glasgow Universitet, Hannover Universitet og Mosaiques Diagnostics.
Finansiering: 5,9 mio. euro fra EU
Interessekonflikter: Peter Rossing har været konsulent/deltaget i advisory boards for Astra Zeneca, Bayer, Boehringer Ingelheim, Gilead, Eli Lilly, Novo Nordisk, Merck, Mundipharma, Astellas, Sanofi Aventis (alle honorarer til SDCC) og har undervist for Bayer, Astra Zeneca, Novo Nordisk og Eli Lilly (honorar til SDCC).
Kontakt: Post.doc Nete Tofte og forskningsleder og professor Peter Rossing.


 
 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor