Forskningsleder på SDCC bliver professor i diabetesteknologi

​Kirsten Nørgaard, leder af forskningsgruppen Diabetes Teknologi, tiltræder pr. 1. januar 2021 et professorat på Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet.

Vent...

​Fra januar 2021 bliver forskningen i klinisk diabetesteknologi yderligere styrket. Her tiltræder Kirsten Nørgaard, forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen, nemlig som professor i klinisk diabetesteknologi på Institut for Klinisk Medicin, SUND, Københavns Universitet.

”Det er vigtigt for personer med diabetes, at der forskes i hvordan teknologi anvendes bedst muligt, i hvem der har størst gevinst af hvilke teknologier og især i udviklingen af nye og bedre teknologier. Det arbejder vi allerede med i min forskningsgruppe på SDCC, og med et professorat og det tætte samarbejde med universitetet, kan vi styrke den forskning yderligere,” siger Kirsten Nørgaard.

”Jeg kommer til at møde de lægestuderende og håber, at jeg kan inspirere dem til at arbejde videre med dette vigtige område,” fortsætter hun.

Kirsten Nørgaard ser også frem til at fortsætte og styrke nogle af hendes mange forskningssamarbejder. Det er bl.a. samarbejdet med DTU og et konkret projekt i samarbejde med overlæger, ansat på Københavns Universitet og i praksis på Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital. Projektet undersøger, hvordan personer med diabetes behandles på hospitalerne, når de er indlagt med andre sygdomme end diabetes.

”I projektet undersøger vi effekten af, at alle med diabetes får kontinuerlige glukosemålere med alarmer, når de skal gennemgå store operationer. Alarmerne skal sikre opmærksomhed fra personalet, hvis blodsukkeret kommer uden for normalområdet,” fortæller Kirsten Nørgaard.
Ud over at være overlæge og forskningsleder på SDCC har Kirsten Nørgaard også en mastergrad i Health Professions Education fra Universitetet i Maastricht i Holland, som hun bl.a. har brugt til at kvalificere den undervisning, hun giver på SDCC.

Kirsten Nørgaard tiltræder professoratet pr. 1. januar 2021. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor