Forskningsleder bliver professor i psykosocial sundhedsfremme i relation til diabetes

Ingrid Willaing, forskningsleder for Diabetes Management Forskning på SDCC, er pr. 1. august 2020 tiltrådt et professorat på Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

Vent...

Fra efteråret 2020 bliver forskningen i psykosociale sundhedsfremme i relation til at leve med diabetes styrket yderligere. Ingrid Willaing, forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), er nemlig tiltrådt en delestilling som professor i psykosociale sundhedsfremme i forbindelse med diabetes.

" Under Covid-19-krisens begyndelse fik vi i SDCCs enhed for Sundhedsfremme etableret et meget interessant samarbejde med Københavns Universitet om psykosociale reaktioner i befolkningen i relation til nedlukningen af Danmark. Her har vi på SDCC stået for forskningen blandt personer med diabetes, som fra starten blev karakteriseret som en særlig risikogruppe," fortæller Ingrid Willaing.

"Netop den type meget relevante forskningssamarbejder ser jeg meget frem til at styrke gennem mit professorat og tilknytningen til Københavns Universitet, ligesom jeg glæder mig til en række andre samarbejder, fx om publikationer, konferencer, workshops og undervisning," fortsætter hun.

Ingrid Willaing forsker bl.a. i psykosocial sundhedsfremme inden for diabetes. Hun har forsket i problemstillinger inden for både specifikke befolkningsgrupper med diabetes, fx små børn, unge og voksne med både type 1- og type 2-diabetes. Desuden har hun beskæftiget sig med forskning i livet med diabetes i forskellige omgivelser, fx i familien, på arbejdspladsen, i diabetesklinikken, i skolen og i fritidslivet.

Professoratet er en delestilling, hvor Ingrid Willaing er ansat med 10 procents forsknings- og undervisningsforpligtelser på Københavns Universitet, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Afdeling for Sundhedstjenesteforskning. De resterende 90 procent af sin ansættelse har hun fortsat som forskningsleder på SDCC.

Ingrid Willaing holder en tiltrædelsesforelæsning, når restriktionerne i forbindelse med at undgå smittespredning af COVID-19 gør det muligt.

 

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor