​​Der afholdes workshop på SDCC den 7. og den 8. juni 2022. Det er kun nødvendigt at deltage den ene af dagene.

Kan kulhydrattælling rime på hygge? SDCC udvikler nye madkurser til børnefamilier

​På SDCC er vi i gang med at udvikle nye kurser om mad og kulhydrattælling for børn med type 1-diabetes og deres familier. Vi søger derfor familier, som vil hjælpe os med at udvikle det helt rigtige tilbud.

Vent...


SDCC inviterer interesserede familier til at være med i en workshop om de særlige behov til måltider og madlavning, der opstår, når man har et barn med type 1-diabetes i familien. Der afholdes workshop:

Tirsdag d. 7. juni og onsdag d. 8. juni kl. 15.30-18.30. 

Det er kun nødvendigt at deltage den ene af dagene. 

Workshoppen foregår på Steno Diabetes Center Copenhagen, Borgmester Ib Juuls Vej 83, 2730 Herlev

Vi byder på lækker aftensmad, og der vil være mulighed for pasning af søskende, som ikke indgår i workshoppen. 

Familierne er eksperter på deres eget liv​​​

Klinisk ernæringsspecialist Sabine Schade Jacobsen står bag udviklingen af kurserne og afholdelsen af de to workshops. 

​”Det er jo familierne og børnene selv, der bedst ved, hvad der er svært og hvad der ville være rart at få hjælp til, når man har type 1-diabetes og skal vænne sig til nye rutiner om mad og måltider. De er eksperterne, og derfor vil vi udvikle kurserne sammen med dem,” siger Sabine Schade Jacobsen.

Kan kulhydrattælling rime på hygge?

For mange familier er mad lig med hygge og samvær. Når et barn får diabetes, får maden pludselig en ny betydning, som hele familien skal vænne sig til. På SDCC vil vi derfor nu tilbyde børn med diabetes og deres familier kurser om mad og kulhydrattælling med masser af ny viden, leg og mulighed for erfaringsudveksling​. 

Kurserne er lige nu under udvikling og de første kurser afholdes i sidste halvår af 2022. Udviklingen og afprøvningen af kurserne er et af de Supplerende Behandlingsinitiativer (SBI).


Om de Supplerende Behandlingsinitiativ​​er

  • Supplerende Behandlingsinitiativer (SBI) er et tillæg til den eksisterende standardbehandling, som har til formål at afdække, hvilke tiltag der kan give ekstra værdi for personer med diabetes.

  • ​De nye løsninger skal være strukturelt og økonomisk bæredygtige, sådan at de bedste projekter på sigt kan integreres i standardbehandlingen.

Læs mere om de Suppleren​de Behandlingsinitiativer her.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor