En "uundværlig kollega" med fokus på det patientnære arbejde

Sygeplejerske Majbritt Kjelmann modtager prisen som Årets Diabetessygeplejerske 2023. Prisen uddeles af Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker på baggrund af indstillinger fra kolleger.

Vent...

​Majbritt Kjelmann, som har været sygeplejerske på Steno i 20 år, er for nylig blevet tilddelt prisen som Årets Diabetessygeplejerske 2023. Prisen uddeles af Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker på baggrund af indstillinger fra kolleger.

I indstillingen af Majbritt kan man læse, at hun er en "uundværlig kollega", som frem for alt har fokus på det patientnære arbejde.

"Majbritt er en sygeplejerske, der løfter det kliniske arbejde ved at være 100 procent patientnær i den kliniske praksis. Hun er også derfor den sygeplejerske, der er kontaktperson for de fleste voksne med type 1-diabetes på SDCC," skriver kollegaerne blandt andet i deres indstilling.​

Fokus på sårbare​​

Majbritt Kjelmann har været ansat på Steno siden 2003, hvor hun særligt har arbejdet med sårbare grupper og personer, som har store udfordringer med hypoglykæmi, også kaldet lavt blodsukker.

Kollegerne beskriver særligt ét patientforløb, hvor Majbritt var kontaktperson for en person med diabetes og ganske få ressourcer. I en lang periode var de to i daglig kontakt for at støtte vedkommende bedst i hverdagen med diabetes.

"Det, der kendetegner Majbritt, er, at hun oftest modtager sin patient med et kram. Det er vel også tilladt, når man har været så heldig at have Majbritt som kontaktperson igennem mange år," skriver kollegerne i indstillingen.

Stort tillykke til Majbritt Kjelmann med prisen og tak for indsatsen gennem mange år på Steno.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor