​Fra venstre Jørgen Andersen, formand for Diabetesforeningen, Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, Lars Gaardhøj, regionsrådsformand og Allan Flyvbjerg, direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen.​​​

Nyt hospital klar til diabetesbehandling i verdensklasse

​Borgerne i Region Hovedstaden fik onsdag den 10. november et helt nyt hospital, da Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) blev indviet i Herlev.

Vent...

​PRESSEMEDDELELSE 

Hospitalet er blevet til med hjælp fra dem, der faktisk skal bruge det, nemlig både personer med diabetes og de ansatte. Man vil opleve, at de lange, hvide gange er væk. I stedet træder man ind på flotte trægulve, man kan gå en tur i urtehaven, sætte sig i en hyggekrog eller blive klogere på sin diabetes på videnstorvet. Man kan også uploade data fra måleapparat og insulinpumpe, og børn kan løbe ud i "den legende have".

Brugerinvolvering har været en rød tråd gennem hele tilblivelsen. Netop det ligeværdige samarbejde mellem dem, der har diabetes, og behandlerne, er en hjørnesten, understreger formanden for Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S):

"Hospitalet og sundhedsvæsenet skal i det hele taget indrette sig efter borgernes behov og ikke omvendt. Derfor skal SDCC, kommunerne og de praktiserende læger være meget bedre til at koordinere og yde en samlet indsats. Det får vi meget bedre rammer for nu," siger han.

Formanden for den politiske følgegruppe for byggeriet Randi Mondorf (V) er stolt over, at SDCC nu står færdigt:

"Det er også altafgørende, at SDCC er med til at løfte diabetesbehandlingen og dermed livskvaliteten for alle med diabetes i hele regionen. De allermest sårbare og de allermest syge skal med på vognen og have det gode liv med diabetes," siger hun.

SDCC er netop spydspids for forskning og uddannelse i diabetes samt udvikling af helt nye behandlingsformer for alle med diabetes herhjemme og internationalt.

"Danmark er kendt for sin diabetesbehandling i verdensklasse, men nu sætter vi barren endnu højere. Vi skal bidrage til at stoppe væksten i type 2-diabetes, vi skal være med til at finde en kur mod type 1-dabetes, vi skal gøre livet med diabetes lettere at leve for den enkelte og øge livslængden. Det er fire af de meget ambitiøse mål, vi har for SDCC", siger SDCCs direktør, Allan Flyvbjerg.

En bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 2,95 mia. kr. er grundlaget for de høje ambitioner. Bevillingen har bl.a. muliggjort opførelsen af det nye SDCC gennem et offentligt-privat samarbejde mellem regionen og Novo Nordisk Fonden. SDCC bliver Skandinaviens største diabeteshospital og vil fungere både som forsknings-, uddannelses-, viden- og behandlingshospital for diabetes.

"Vi står her med morgendagens hospital – et eksempel på, at når vi samler kræfterne, kan magien ske og vi kan lykkes. En ny grundsten er lagt for, at Danmark kan fortsætte traditionen med diabetesforskning og diabetesbehandling i verdensklasse", siger formanden for Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen.

Med det nye hospital samles diabetesbehandlingen på ét sted i Region Hovedstaden for mange borgere med diabetes. Alle børn og unge med type 1-diabetes i regionen samt mange borgere med type 1-diabetes og borgere, der har kompliceret type 2-diabetes, kommer til at gå til konsultation på SDCC.  Det svarer til, at omkring 11.000 børn, unge og voksne skal have diabetesbehandling på SDCC.

COWI er hovedrådgiver på tilblivelsen af SDCC. Underrådgivere er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter og STED By og LandskabRedaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor