​​Podcastserien Diabetesforskerne lader lytterne komme helt tæt på det, der forskes i lige nu på diabetesområdet.

Podcastserie om diabetesforskning klar med ny sæson

​I denne sæson af podcastserien Diabetesforskerne kan man bl.a. høre om forskning i understøttelse af diabetes-stress, diabetes i Grønland, brugen af mobilalarmer ved lavt blodsukker, individuel diabetesbehandling og brugen af naturlig medicin.

Vent...

Den 19. januar lancerer Steno Diabetes Centrene endnu en sæson af deres fælles podcast Diabetesforskerne, der giver et indblik i den nyeste forskning og viden om diabetes. Som noget nyt er det nyetableret Steno Diabetes Center Grønland også med i anden sæson.  

Anden sæson består af 12 episoder, som udkommer løbende i starten af 2022. De første fire afsnit kan man lytte til allerede d. 19. januar, og herefter udkommer et nyt afsnit hver onsdag.

Fra udvikling af mobilalarmer til understøttelse af diabetes-stress​

Diabetesforskerne er en podcast, der lader lytterne komme helt tæt på det, der forskes i lige nu på diabetesområdet. 

I hvert afsnit møder vi sammen med værten Simon Brix en ny forsker, der fortæller om sit forskningsprojekt med fokus på diabetes.

I denne sæson kan man bl.a. høre mere om forskning i understøttelse af diabetes-stress, diabetes i Grønland, brugen af mobilalarmer ved lavt blodsukker, individuel diabetesbehandling, fællesbehandling af hjertesygdomme, brugen af naturlig medicin, diabetes og skizofreni og hjemmebesøg.​

Lyt til første episode med Vibeke Stenov, postdoc på Steno Diabetes Center Copenhagen herunder:
Du finder et resume af afsnittet her.

Efterspørger viden om forskning

Podcasten kan lyttes til af alle, men er især målrettet dem, der har interesse i diabetes –fordi de selv har diabetes; de kender nogle, der har det, eller fordi de arbejder med diabetesområdet. 

Podcasten er startet, fordi der var et stort ønske fra personer med diabetes og pårørende om at vide mere om diabetesforskning:

“Både gennem brugerråd og på sociale medier har vi oplevet, at mange med diabetes og pårørende gerne vil vide mere om, hvad der forskes i, og hvordan forskningsresultaterne kan omsættes i en bedre hverdag med diabetes. Vi bruger her podcast som medie, så forskningen bliver lidt lettere at gå til,” siger Signe Guldhammer Lystbæk, uddannelseskonsulent i Steno Diabetes Center Nordjylland. 

Grønland er ny medspiller​

Podcasten er et samarbejde på tværs af de fem danske Steno Diabetes Center, der er placeret i hver deres region. Hertil er forskere fra Steno Diabetes Center Grønland også kommet med. 

Over dobbelt så mange grønlændere som danskere har diabetes. Endokrinolog, overlæge og professor Marit Eika Jørgensen fra Steno Diabetes Center Grønland fortæller i episode 2, at hver 5.-6. grønlænder har et særligt gen, som øget risikoen for at udvikle diabetes. Hendes forskning handler dels om at blive klogere på, hvor mange grønlændere, der har det særlige gen, dels om ændret kost kan forebygge udviklingen af diabetes. 

”Ønsket er at bidrage til, at behandlingen bliver bedre og mere effektiv hos den enkelte diabetespatient”, siger Marit Eika Jørgensen.​​

Podcasten kan findes der, hvor man normalt lytter til podcasts på sin mobil, tablet eller pc. 

Ellers kan man finde podcasten online på Steno Diabetes Center Nordjyllands hjemmeside​.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor