Ny professor skal styrke forskningen i sundhedsfremme

​Morten Hulvej Rod, chef for Sundhedsfremmeforskning på Steno Diabetes Center Copenhagen, tiltræder 1. juni som professor i sundhedsfremme på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.  

Vent...

​Nu bliver forskningen i sundhedsfremme yderligere styrket. Morten Hulvej Rod, chef for Sundhedsfremmeforskning på SDCC tiltræder nemlig som professor i sundhedsfremme på Statens Institut for Folkesundhed (SIF), Syddansk Universitet (SDU).

”Vi har et højt specialiseret sundhedsvæsen og velfærdssystem. Men hvis vi skal mindske uligheden i sundhed, er vi nødt til at nedbryde nogle af siloerne og arbejde med de sociale forhold og levevilkår, der former folks sundhed og trivsel. Det kommer jeg til at fokusere på i mit professorat,” siger Morten Hulvej Rod.


Hans hidtidige forskning har været med til at belyse, hvor vanskeligt det i praksis kan være at nedbryde siloer og inddrage sociale forhold i sundhed og forebyggelse. Han glæder sig derfor til at styrke forskningen i området og dermed skabe mere viden om, hvordan man kan gribe den komplekse – men vigtige – opgave an.   

”Jeg er ikke tvivl om, at vi skal blive meget bedre til at arbejde sammen på tværs af humaniora, samfundsvidenskab og biomedicin, hvis vi skal lykkes med at nedbringe den sociale ulighed i sundhed,” siger Morten Hulvej Rod.

”Morten Hulvej Rod har jo tidligere arbejdet på SIF, altid med en begejstring, entusiasme og konstruktiv tilgang til at få netop det tværfaglige til at hænge sammen. Det bliver en stor gevinst at få ham tilbage, og nu med linket til det store forskningsmiljø på Steno Diabetes Center Copenhagen”, siger direktør på Statens Institut for Folkesundhed, Morten Grønbæk.

På SDU bliver han tilknyttet både Statens Institut for Folkesundhed og Human Health, der arbejder med tværfaglig forskning i sociale og humanistiske faktorer i sundhedskommunikation og -intervention. Det ligger tæt op ad den tværfaglige tilgang til sundhedsfremme og sundhed, der er på SDCC generelt og i enhed for Sundhedsfremmeforskning. 

Professoratet er med en ansættelse på 10 pct. hos SIF og de resterende 90 pct. fortsat på SDCC. Morten Hulvej Rod tiltræder d. 1. juni, og han forventer at holde sin tiltrædelsesforelæsning i løbet af efteråret. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor