SDCC er flot repræsenteret på verdens største diabeteskongres

​I dag starter diabeteskongressen ADA arrangeret af American Diabetes Association. SDCC er repræsenteret med en lang række indlæg, bl.a. om brug af Flash glukosemåler, status på udvikling af en kunstig bugspytkirtel og om behandling af diabetisk nyresygdom.

Vent...

​Verdens største faglige diabeteskongres, ADA – American Diabetes Association, går i gang i dag. SDCC er repræsenteret med en lang række forskningsresultater. 

Det er blandt andet:

  • De seneste forskningsresultater omkring en mekanisk kunstig bugspytkirtel, som er udviklet af danske forskere fra Danmarks Tekniske Universitet og SDCC. 
  • Er det en hjælp i hverdagen for personer med type 1-diabetes at anvende Flash glukosemåling både alene og sammen med undervisning i at tælle kulhydrater?
  • En gennemgang af de seneste nye studier, der kommer til at ændre guidelines for behandling af diabetes og nyresygdom. 
  • En gennemgang af tilgængelig diabetesteknologi og et bud på, hvor gode de er til at hjælpe personer med type 1-diabetes til at undgå store udsving i blodglukosen ved motion.
  • Hvorfor stoffet dapagliflozin er så effektivt mod nyresygdom
  • En gennemgang af lægemidlerne insulin and GLP-1Ras med fokus på evidensen af at bruge de to lægemidler sammen samt om, hvordan en sådan behandling kan tilrettelægges. 


Kongressen foregår primært virtuelt. Find link til at følge kongressen her. Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor