SDCC er partner i national alliance mod social ulighed i sundhed

​​Alliancen er et nyt samarbejde mellem partnere på tværs af sektorer med en vision om at mindske social ulighed i sundhed. Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er indgået i denne alliance som ny partner.

Vent...

Selvom folkesundheden i Danmark generelt forbedres, ser vi stadig en stor social ulighed i sundhed.Konsekvenserne kan være vidtrækkende for den enkelte og for samfundet. Med Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed er der skabt et forum for interesserede aktører, der arbejder med social ulighed i sundhed. Den fælles vision er at mindske de sundhedsmæssige konsekvenser af ulighed for borgere uanset deres sociale baggrund og position. Partnere i alliancen skal vidensdele, udvikle og afprøve nye løsninger og sætte nye initiativer i gang, der kan omsætte viden til praksis indenfor social ulighed i sundhed. Indsatser der skal bidrage til at løfte den fælles vision.

SDCC arbejder strategisk med lighed i sundhed for personer med diabetes, deres pårørende og borgere i risiko for diabetes. I Sundhedsfremmeenheden er det et gennemgående princip i alle projekter at bidrage til at skabe bedre liv og lighed i sundhed.

"Vi kan som forskningsenhed ikke mindske ulighed alene, og derfor er Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed en unik mulighed for at skabe nye samarbejder, hvor vi sammen med andre aktører kan bidrage til at nå målet med hver vores kompetencer. Vi kan i alliancen finde nye samarbejdspartnere, som vi ellers ikke ville have fundet sammen med," siger Morten Hulvej Rod, sundhedsfremmechef på SDCC. Han nævner i den forbindelse aktører fra civilsamfundet og NGO'er.


"Med flere samarbejdspartnere vil vi uden tvivl kunne få et større udbytte af projekterne, men også at kunne skabe og definere nye projekter og varige forbedringer sammen," siger Morten Hulvej Rod.

Den visionære alliance er treårig og gik i luften den 1. januar 2020. Bag alliancen står Kræftens Bekæmpelse, der også huser alliancens sekretariat.

Sundhedsfremmechef Morten Hulvej Rod er SDCCs kontaktperson.

Læs mere om Alliancen på deres hjemmeside, hvor også de øvrige partnere er præsenterede.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor