SDCC styrker udviklingsinitiativer til gavn for personer med diabetes

​De supplerende behandlingsinitiativer er en stor og vigtig del af SDCC-satsningen. De bliver nu styrket med ansættelsen af Jeanne Houen i en nyoprettet stilling som porteføljeleder.

Vent...

​På SDCC er en række udviklingsinitiativer i gang, nemlig de supplerende behandlingsinitiativer. Initiativerne har som formål at forbedre og udvikle nye behandlingsprincipper for personer med diabetes. Der er bl.a. initiativer i gang om at tilbyde 24-7 telefonsupport til borgere og sundhedsprofessionelle i Region Hovedstaden, om at udvikle fysisk træning til personer med type 2-diabetes og om at etablere tætte samarbejder mellem hjerteafdelinger og diabetesklinikker om opsporing af diabetes og hjertekarsygdom.

De supplerende behandlingsinitiativer er en stor og vigtig del af SDCC-satsningen. De bliver nu styrket med ansættelsen af Jeanne Houen i en nyoprettet stilling som porteføljeleder for de supplerende behandlingsinitiativer.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af SDCC og dermed den positive udvikling, der er på diabetesområdet. Det er en vigtig samfundsmæssig opgave, som SDCC løfter både praktisk og visionært, og jeg ser frem til, hvordan vi med de supplerende behandlingsinitiativer i endnu mere udtalt grad kan understøtte SDCCs visioner” siger Jeanne Houen.

”Jeg kommer med en lang erfaring og ekspertise i porteføljeledelse. I samarbejde med den sundhedsfaglige ekspertise og viden om komplekse sundhedsfaglige emner, der er på SDCC, på regionens partnerhospitaler, i almen praksis og i kommunerne, håber jeg med mine kompetencer at kunne bidrage til den fortsatte udvikling af de supplerende behandlingsinitiativer,” fortsætter hun.


Jeanne Houen kommer fra en stilling som udviklingschef i Skatteankestyrelsen. Her har hun været drivende på etablering af den strategiske porteføljestyring og bidraget til at give Skatteankestyrelsen en vigtig platform for prioritering og herigennem at realiserer styrelsens strategi for 2020. Hun har mange års erfaring fra SKAT, ligesom hun i 10 år har været ansat i Finansministeriet.


En stor og vigtig opgave

Antallet af initiativer har været støt stigende de sidste par år, og en række initiativer står for at skulle evalueres, afsluttes og implementeres i standardbehandlingen, andre skal udvikles, mens en række skal startes op. Der er 17 supplerende behandlingsinitiativer i gang, hvoraf ét, sammedagsscreening af personer med diabetes, indeholder op til flere delprojekter. Det samlede budget for initiativerne vil i 2021 være ca. 75 mio. kr. årligt.

Jeanne Houen er ansat til som porteføljeleder at stå i spidsen for netop dette arbejde med at sikre koordinering, udvikling og strategisk fokus.

”Vi glæder os rigtig meget til at få Jeanne ’ombord’ på SDCC. Hun har netop de kompetencer og den erfaring i porteføljeledelse som i samspil med vores sundhedsfaglige viden kan løfte den vigtige opgave, som de supplerende behandlingsinitiativer er for SDCC. Initiativerne har nu været i gang i flere år, og det er en stor opgave at koordinere og udvikle dem, så de er med til at understøtte den overordnede strategi for SDCC, som vi i fællesskab har vedtaget,” siger direktør Allan Flyvbjerg.

Det var et enigt, bredt sammensat ansættelsesudvalg, der pegede på Jeanne Houen til den nyoprettede stilling som porteføljeleder. Jeanne Houen tiltræder som porteføljeleder på SDCC d. 1. juni, hvor hun kommer til at stå i spidsen for et team med tre programledere samt en række projektledere.

Læs mere om de supplerende behandlingsinitiativer.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor