Steno Diabetes Center Copenhagen kåret som et af verdens bedste

​Nyhedsmagasinet Newsweek har rangordnet de 125 bedste hospitaler i verden inden for endokrinologi.

Vent...

Igen i år figurerer Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) på en prestigefyldt liste fra det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek, der har offentliggjort, hvilke 125 hospitaler der gør det bedst inden for endokrinologi – altså blandt andet diabetes.

SDCC rangerer således som det 87. bedste hospital i verden på sit felt.

"Det er en toppræstation, som vi kan være meget stolte af her på SDCC, og det er et kæmpe og velfortjent skulderklap til de meget engagerede og dygtige ansatte ved hospitalet, "siger direktør Allan Flyvbjerg. 

Newsweek har i samarbejde med datafirmaet Statista Inc kåret de bedste hospitaler i verden. Hospitalerne er blevet målt på både deres generelle ekspertise og inden for deres respektive specialer.

"Det giver god mening, for hvis du er syg eller pårørende ønsker du den allerbedste behandling for din sygdom. Det er vigtigt, at brugerne af hospitalet ved, om de faktisk er kommet til et sted, hvor man tilbyder den bedst mulige behandling, "siger Allan Flyvbjerg. 

Metoden bag opgørelsen

Det er specialister, der har vurderet deres egne fagfæller og hospitaler i opgørelsen fra Newsweek.

Flere end 40.000 fagfolk inden for sundhedsvæsenet i over 20 lande blev i en online-spørgeundersøgelse opfordret til at komme med deres anbefaling til hvilket/hvilke hospitaler, de ville anbefale inden for deres respektive fagområder. Undersøgelsen blev foretaget fra juni til august i år.

På newsweek.com har det også været muligt at tilkendegive sin mening og sin stemme.

Newsweek håber med deres World's Best Specialized Hospitals 2022 at vise respekt for kollegerne på de respektive hospitaler og øge det omdømme, de har.

Godt på vej

Det er ikke første gang, at der falder hæder af til SDCC.

I marts måned i år blev SDCC udpeget som internationalt forbillede af The Global Coalition for Value in Healthcare of the World Economic Forum. SDCC blev udnævnt til at være blandt de bedste i verden til at arbejde med værdibaseret sundhed til gavn for personer med diabetes. Det vil sige, diabetesbehandlingen skaber værdi for den enkelte, at behandlingen er i top og der udvikles nye og innovative behandlingsformer.

"Det handler om at skabe det bedst mulige liv med diabetes og med anerkendelsen nu også fra Newsweek viser det, at vi er godt på vej, "konstaterer Allan Flyvbjerg. 

Aarhus Universitetshospitals Afdeling for Endokrinologi og Intern Medicin er det andet danske hospital, der er på listen over de bedste til endokrinologi i verden, og fik en placering som nummer 115.

 

Se listen fra Newsweek

Læs om  Newsweeks metode bag kåringen

 

Af journalist Helen H. Heidemann


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor