Steno Diabetes Centrene udgiver ny podcast med fokus på diabetesforskning

​Podcasten ”Diabetesforskerne” sætter fokus på, hvordan forskningen inden for diabetesområdet kan gøre en konkret forskel for personer med diabetes og pårørendes hverdag.

Vent...

​Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? 

Det jagter vi bl.a. svaret på i ’Diabetesforskerne’ – en ny podcast - der tager rundt i hele landet og møder nogle af de dygtige forskere, der er på jagt efter mere viden om diabetes. Viden, der måske kan ændre på, hvordan vi forstår, forebygger eller behandler de mange forskellige former af diabetes.

Podcasten udgives af de fem danske Steno Diabetes Centre og består i alt af 10 episoder, som udgives hver mandag i løbet af sommeren 2021 med start den 31. maj, hvor du kan lytte til tre afsnit. 

Du kan finde "Diabetesforskerne", hvor du normalt lytter til podcasts - eller på Steno Diabetes Center Nordjyllands hjemmeside.


Forskning giver et blik ind i fremtiden

Diabetesforskning er en forudsætning for at kunne behandle diabetes effektivt. Nye forskningsresultater ændrer løbende den kliniske hverdag på hospitalet, og kan ændre hverdagen for personer med diabetes og deres pårørende. 

Podcasten ”Diabetesforskerne” sætter fokus på, hvordan forskningen inden for diabetesområdet kan gøre en konkret forskel for personer med diabetes og pårørendes hverdag. 

Podcasten tager lyttere med ind i den enkelte forskers lille univers og vil berøre mange emner: Motion, kost, teknologi, følgesygdomme, familierelationer, graviditet, forebyggelse og tværfaglig behandling. Der er en ny forsker fra hele landet i hvert afsnit, der sammen med værten dykker ned i et forskningsprojekt, der har et helt særligt emne. 

En ny måde at kommunikere på som sundhedsvæsen

Poul Erik Jakobsen, centerdirektør i Steno Diabetes Center Nordjylland, forklarer, at målgruppen for podcasten er personer med diabetes og pårørende, men han tror også den brede befolkning vil kunne finde podcasten interessant. 

- Vi har lavet podcasten, fordi mange med diabetes gerne vil vide mere om, hvad der forskes i, og hvordan forskningsresultaterne kan omsættes i en bedre hverdag med diabetes.  Jeg tror imidlertid, at der er mange andre, der også kan være nysgerrige efter at lytte med og blive klogere på, hvordan man forsker, og hvad der forskes i – hvad enten, at de arbejder i sundhedsvæsenet eller bare generelt synes, at forskning er spændende, fortæller centerdirektør Poul Erik Jakobsen fra Steno Diabetes Center Nordjylland og fortsætter:

- Vi ønsker med podcasten at skabe en ny måde at kommunikere på som sundhedsvæsen, der i høj grad er på brugerens præmisser. Det gode ved podcasts er, at man kan lytte til det, hvor og hvornår man har lyst. Man kommer helt tæt på forskerne og deres arbejde på en anden måde end traditionel forskningsformidling. 

Fakta

Det er første gang, at de fem Steno Diabetes Centre går sammen om at lave en podcast. 

Podcasten er produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd og kan findes der, hvor man normalt lytter til podcast.

De fem danske Steno Diabetes Centre er etableret som et offentligt-privat samarbejde. Centrene er ejet og drevet af det offentlige sundhedsvæsen (regionerne). Novo Nordisk Fonden støtter centrene med en donation til at modernisere og systematisere de aktuelle behandlingstilbud til personer med diabetes. Donationen dækker behandling, forskning, uddannelse og tværsektorielt samarbejde samt nye bygninger. 

Steno Diabetes Center Copenhagen blev etableret som det første center den 1. januar 2017. De øvrige danske centre er etableret i årene 2018 og 2019.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor