​​​​​"Jeg glæder mig utrolig meget til at arbejde med sammenhængen mellem diabetes og hjertesundhed," siger Tor Biering-Sørensen.  Foto: Lizette Kabré/SDCC​​​

Steno Diabetes Center Copenhagen tilknytter professor Tor Biering-Sørensen

​​Det kardiometaboliske område, herunder fokus på hjertekarsygdom, styrkes på Steno Diabetes Center Copenhagen med tilknytningen af professor Tor Biering-Søren​sen.

Vent...

Et af Danmarks største forskningstalenter skal fremadrettet bidrage til, at hjerteundersøgelser bliver en integreret del af forsknings- og implementeringsområdet på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Steno Diabetes Center Copenhagen styrker sit strategiske fokus på det kardiometaboliske område, herunder blandt andet fokus på hjertekarsygdom som følge af diabetes og kardiometabolisk sygdom.

Som led i denne udvikling ansættes 39-årige Tor Biering-Sørensen i en deltidsforskerstilling på Steno Diabetes Center Copenhagen. Det er sket per 1. juli.

Tor Biering-Sørensen er læge på Rigshospitalet, ph.d. og professor på Biomedicinsk Institut (BMI) på Københavns Universitet og har på BMI etableret Center for Translationel Kardiologi og Pragmatiske Randomiserede Forsøg (CTCPR) og på Gentofte Hospital etableret Videnscenter for Hjerteskanning. Tors øvrige roller vil være uændret i forbindelse med den aktuelle ansættelse på Steno.

Dertil har han en kandidatgrad fra Oxford Universitet i randomiserede kontrollerede studier og en Master of Public Health fra Harvard School of Public Health.

"Det helt rigtige tankesæt"

Direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, Magnus T. Jensen, fortæller, at ansættelsen af Tor Biering-Sørensen er et led i styrkelsen af Steno som et forsknings-og udviklingshospital med øget fokus på det kardiometaboliske område.

"Det er en stor fornøjelse at knytte en så dynamisk forskningskapacitet som Tor til Steno. Tor har stor erfaring inden for forskning i kardiovaskulær billeddannelse og pragmatiske randomiserede studier. Dermed ligger området tæt op af den komplikationsforskning, der har gjort Steno verdenskendt - herunder de aktuelle Steno-baserede hjertekar-studier. Tor har det helt rigtige tankesæt i forhold til at bidrage ind i Stenos fremadrettede strategiske styrkelse af hjerte- og komplikations-området for personer med kendt diabetes eller personer i risiko for udvikling af kardiometabolisk sygdom," siger Magnus T. Jensen.

​Viden skal ud i klinikken

Tor Biering-Sørensen kalder Steno Diabetes Center Copenhagen for "et ikonisk sted inden for diabetes-og komplikationsforskning."

"Jeg glæder mig utrolig meget til at arbejde med sammenhængen mellem diabetes og hjertesundhed. Det har kæmpe perspektiver og bliver et ekstra lokomotiv for at forbedre livet for personer med diabetes og kardiometabolisk sygdom. Vi skal tidligere kunne identificere folk, der er i risiko for at få hjertesygdom, så vi kan intervenere med den helt rigtige behandling, inden der opstår alvorlige problemer. Det er hele tanken."

"Det vigtige er at få al vores viden ud i klinikken – altså ud til patienterne – så hurtigt som muligt, og det er et af Stenos kendetegn. Derfor ser jeg det som en unik chance at lægge noget af min arbejdstid netop her," siger Tor Biering-Sørensen.

Magnus T. Jensen:

"Vi er på Steno Diabetes Center Copenhagen ved at etablere en implementeringspipeline med tæt kobling mellem forskning og klinik, og vi kan netop derfor nyde godt af Tors fokus på at omsætte forskning til konkret behandling til gavn for personer som har eller som er i risiko for at udvikle kronisk sygdom," siger direktør Magnus T. Jensen.​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor