​​​Ulla Toft er kandidat i human ernæring og har en ph.d. i folkesundhed. ​​

Ulla Toft ansættes som chef for nyetableret afdeling på Steno Diabetes Center Copenhagen

​Nuværende chef og professor ved Sektion for Sundhedsfremme og Forebyggelse på Frederiksberg Hospital, Ulla Toft, skal fra 1. oktober lede Afdeling for Forebyggelse, Sundhedsfremme & Samfundet på Steno Diabetes Center Copenhagen. 

Vent...

​​Det er en erfaren leder, der den 1. oktober tiltræder stillingen som chef for den nyetablerede Afdeling for Forebyggelse, Sundhedsfremme & Samfundet på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Ulla Toft har siden 2016 stået i spidsen for Sektion for Sundhedsfremme og Forebyggelse under Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Frederiksberg Hospital. Sideløbende er hun klinisk professor indenfor samme område ved Københavns Universitet. Hun er desuden leder af Det Sektorfri Forebyggelseslaboratorium og har tidligere været forperson for Dansk Selskab for Folkesundhed.

Direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, Magnus T. Jensen, kalder ansættelsen af Ulla Toft for et "perfekt match":

"Jeg er utrolig glad for at kunne byde Ulla velkommen til Steno. Ulla er en anerkendt kapacitet inden for sit felt og er den helt rigtige til både at lede vores aktiviteter inden for forebyggelse og sundhedsfremme og samtidig styrke Stenos øgede fokus inden for det tværsektorielle område, det nære sundhedsvæsen og patientinddragelse," siger han.

​Helhedsorienteret tilgang

Ulla Toft fremhæver netop det tværsektorielle samarbejde mellem primærsektor, hospitaler og kommuner.

"Der er et stort behov for et styrket samarbejde på tværs af sektorerne, hvis det skal kunne lykkes at løse nogle af de store udfordringer, sundhedsvæsenet står overfor. Samtidig tror jeg, der er brug for en mere helhedsorienteret tilgang, hvor forebyggelse og sundhedsfremme bliver en central del af løsningen. Vi skal ikke bare lappe på den skrantende folkesundhed, men reelt forebygge og finde løsninger på tværs. Og så er der behov for, at forskning og praksis spiller bedre sammen, så vores viden kommer ud og leve i den konkrete virkelighed. Det er ikke let, men jeg tror på, at vi kan gøre det på Steno," siger hun og fremhæver den synergi, der er på Steno:

"Den direkte kobling mellem forskning og klinik på Steno er en unik mulighed for at få ting til faktisk at ske. Det glæder jeg mig utrolig meget til at blive en del af, " siger hun.

Forskning i alt fra børn til bæredygtige byer

​Som chef for den nyetablerede afdeling bliver hun netop ansvarlig for Stenos fokus på både at styrke det tværsektorielle patientforløb, arbejdet omkring det nære sundhedsvæsen, patientinddragelse og for at løfte Stenos opgave med at sikre den bedste diabetesbehandling for alle i hele Region Hovedstaden.

Ulla Toft bliver chef for 59 medarbejdere i Afdeling for Forebyggelse, Sundhedsfremme & Samfundet, som baserer sig på den tidligere Enhed for Sundhedsfremmeforskning.

Afdelingen består af flere forskningsgrupper, der beskæftiger sig med alt fra børn, unge og familier, psykosocial sundhed, lighed, til brugere og bæredygtige byer.

Ulla Tofts baggrund som kandidat i human ernæring og ph.d. i folkesundhed fra Københavns Universitet gør hende særlig kompetent, når det handler om kost, og hun har også særlig viden om forebyggelsesstrategier, partnerskaber og samfundsbaserede interventioner.

Ulla Toft afløser Morten Hulvej Rod, der i dag er direktør for Statens Institut for Folkesundhed. Siden marts har chef for Uddannelseenheden, cheflæge Ulla Bjerre-Christensen, været konstitueret chef for Enhed for Sundhedsfremmeforskning.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor