Forskningsleder på SDCC bliver professor i diabetesforebyggelse

​Kristine Færch, forskningsleder for Klinisk Diabetesforebyggelse på SDCC, tiltræder pr. 1. januar et professorat på Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet.

Vent...

​Fra januar 2020 bliver forskningen i diabetesforebyggelse yderligere styrket. Her tiltræder Kristine Færch, forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen nemlig som professor i diabetesforebyggelse på Biomedicinsk Institut, SUND, Københavns Universitet.

”Jeg ser frem til at komme tættere på studiemiljøet på Københavns Universitet. Professoratet giver mig en unik mulighed for at kombinere højt specialiseret forskning med undervisning og samfundsrelevant forskningsformidling. I min nye stilling vil jeg have fokus på at etablere samarbejde på tværs af sektorer, professioner og fagområder til gavn for borgere i risiko for diabetes, siger Kristine Færch.” 

Kristine Færch forsker bl.a. i hvordan prædiabetes udvikler sig til type 2 diabetes og hvordan man kan forebygge denne udvikling. Hun har for nyligt igangsat et stort studie, RESET, der undersøger effekten på vægttab, appetit og blodsukker ved at spise inden for et bestemt tidspunkt i løbet af dagen. I den forbindelse har hun også taget initiativ til at etablere et internationalt netværk, CIRCLE-DOME, hvor forskere diskuterer den nyeste viden om såkaldt tidsbegrænset spisning.

Professoratet er en delestilling, hvor Kristine Færch er ansat med 25 procents forsknings- og undervisningsforpligtelser på Københavns Universitet. De resterende 75 pct. af sin ansættelse har hun fortsat som forskningsleder på SDCC.

Kristine Færch holder i løbet af foråret 2020 en tiltrædelsesforelæsning. 

Se yderligere om Kristine Færchs forskning

Læs om RESET-studiet

Læs om CIRCLE-DOME netværket

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor